Κυριακή, Ιουνίου 11, 2006

Κλάνουν οι μηχανές? Ναι, αλίμονό μας.





Καλοκαιρινή νύχτα, ησυχία, τζι-τζι τα τζιτζίκια, ο καλός μου ροχαλίζει μελωδικά, κάπου μακριά μια TV επιτελεί κοινωνικό έργο - πρέπει να ενωμερώσει και τον τελευταίο κουφό της γειτονιάς, έχει και αυτός δικαιώματα, τι νόμιζες?

Μια κλανιά μπρρρτ, μπρρρρρρρτ!
Κι άλλη κλανιά μπρρρρρρρρρρρρρρρρρρρρτ πιο δυνατή!!
Άρχισαν πάλι να κλάνουν οι μηχανές. Εντούρο, παπάκια, βέσπες κάνουν αγώνες ποιος θα βγει πρώτος, ο "Πρώτος Κλανιάρης".

Κλανιές εκκωφαντικές βρωμερές, γεμάτες καυσαέριο. Τι σκατά νερωμένη βενζίνη τις ταΐζουν τα αφεντικά τους και παθαίνουν διάρροια τα κατά τ'άλλα συμπαθητικά αυτά δίτροχα?

Υπάρχουν οι κλανιές οι ήσυχες οι φυσιολογικές, αλλά υπάρχουν και οι τερατώδεις οι ηχηρές οι ξεσηκωτικές αυτές που σου τρυπάνε το κρανίο.

Η κωλοτρυπίδα της εξάτμισης, φίλε μου, έχει το μέγεθος για την φυσιολογική κλανιά. Μια βιασμένη-κομμένη έχει τεράστια κωλοτρυπίδα και η κλανιά δεν μπορεί να συγκρατηθεί, τους ξυπνάει όλους. Που στη φυλακή να μπείτε όλοι εσείς οι βιαστές των μηχανών!!

Αλλά είπαμε, η μηχανή είναι η επέκταση του "οργάνου" σας. Θέλετε να τραβήξετε την προσοχή μας. Μίζερα ανθρωπάρια. Χτίζετε στα γυμναστήρια "μυώδη προσωπικότητα" , μετά φτιάχνετε αυτή τη σειρήνα ήχου και απαιτήτε να σας προσέξουμε. Δυστυχώς για σας, σας πήραμε χαμπάρι."Πολύς θόρυβος για το τίποτα" που λέει και η γιαγιά μου.


........ευτυχώς, δεν ξύπνησε ο καλός μου......

Δεν υπάρχουν σχόλια: