Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2006

Σύνταξη στα 35. Το όνειρο κάθε Έλληνα




Στο μαγαζί με τη μυγοσκοτώστρα στο χέρι, η αφεντικίνα σκέφτεται λύσεις


Πω πω, νέκρα σήμερα……


(…..σλατς…….)


Ρεύμα, τηλέφωνο, κοινόχρηστα όλα μαζί με περικύκλωσαν και πήγαν να με πνίξουν. Αν δεν τακτοποιηθούν λέει, κρεβάτι μου θα γίνει το παγκάκι. Μα που να βρώ τα φράγκα ? Όσο και να σφιχτώ, δεν μπορώ να τα γεννήσω. Μακάρι να είχα μια σύνταξη να πεφτε στάνταρ το παραδάκι, αλλά νάκανα και καμιά έξτρα δουλίτσα στα κρυφά για το κατιτίς παραπάνω, όπως τα Clinic τα Φένα τα Levis και τα τοιαύτα.


(…βαθιά τζούρα Marlboro που την ακολουθεί ηχηρή και απολαυστική ρουφηξιά νες με γάλα…)


Σύνταξη γηρείας στα 35 δεν μπορώ να πάρω, ξεκάθαρα πράγματα. Χηρείας ή μάνας ανήλικου τέκνου εννοείται όχι, αφού από τα αρσενικά έχω ξεχάσει και την ανατομία τους ακόμα. Νομίζω ξεχωρίζουν από το μήλο του Αδάμ, το μαλλί του στέρνου ή της πλάτης και από ένα λειτουργικό εξάρτημα που κάπου έχουν αλλά δεν θυμάμαι πού…
Αναπηρίας ……μμμμμ… αν αποκόψω το μικρό δαχτυλάκι του αριστερού μου χεριού ο λογιστής μου είπε ότι δεν παίρνω τίποτα. Αν αποκόψω όμως όλο τον αριστερό καρπό λέει ότι κάτι μπορεί να γίνει, αλλά θα δυσκολέψει η ζωή μου…

Τι να κάνω … τι να κάνω…

Με δυο τετραετίες βουλευτής νομίζω παίρνεις σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας. Αυτό κάτι είναι. Ομως πρέπει να με ψηφίσει ο κόσμος για να βγω βουλευτίνα. Πώς μπορεί να γίνει αυτό? ... μμμ … κι όμως …


(….βζζζζζ……… βζζζζζζζζζζζζζζ ………σλατς… ξέφυγες πάλι)


Καταρχάς όλοι στη βουλή είναι γέροι και γριές. Οπότε όποιος νέος βάλει υποψηφιότητα και υποστηριχτεί κατάλληλα θα βγει. Η Χράπτη δηλ τι παραπάνω είχε απ τους άλλους? Μόνο τα νιάτα και την ομορφιά της. Από πολιτικό λόγο δεν νομίζω ότι έχει. Δεν την άκουσα ποτέ να μιλάει με συγκεκριμένες προτάσεις για τα νοσοκομεία, τις εφημερίες, την ανεργία, τις πράσινες κάρτες, τις χωματερές (που δηλητηριάζουν το έδαφος και τα νερά αλλά κανένας δεν μιλάει για τη σοβαρότητα του θέματος σαν να συμφώνησαν στα κρυφά όλοι μεταξύ τους), τις διπλοβάρδιες στα σχολεία κα. Όχι. Το μόνο που κάνει είναι να έχει αγκαλιά τα (πλυμένα) ορφανά, να τρέχει για εγγραφές δωρητών οργάνων όπου υπάρχουν κάμερες, και άλλα παρόμοια καθαρά, συγυρισμένα και συγκινητικά θέματα. Και πάντα βαμμένη και ντυμένη σαν μοντέλο, με χαμόγελο αστραφτερό, βλέμμα ολίγον ταπεινό- κοριτσίστικο- φαινομενικά ειλικρινές, και με μαλλί επιμελώς ατημέλητο κομμωτηρίου πάντα.

Εγώ εντάξει μοντέλο δεν είμαι, αλλά αν βαφτώ και φτιαχτώ γίνομαι αγνώριστη, όπως εξάλλου και οι περισσότερες Ελληνίδες. Και να σου πω… καλύτερα έτσι. Γιατί θα ταυτιστούν μαζί μου οι περισσότερες ψηφοφόροι, εκτός από τις λίγες μοντέλες που αυτές θα τις πάρει η Έλενα.


(…βαθιά τζούρα Marlboro που την ακολουθεί ηχηρή και απολαυστική ρουφηξιά νες με γάλα, όμως ήταν περισσότερο ηχηρή από πρίν, και με αποσυντόνισε λιγάκι. Ας ξαναμπώ στη βαθιά περισυλλογή μου……… )


Να κατέβω ανεξάρτητη γιατί αν πάω με τα κόμματα θα πρέπει να κάνω υποχωρήσεις, να συμβιβαστώ, να παίξω παιχνίδια, και να χρωστάω χάρες. Μπα άσε, καλύτερα μόνη να χω και το κεφάλι μου ήσυχο. Και υπουργός ή πρόεδρος δεν γουστάρω να γίνω. Απαπα παραπάνω μπελάδες δεν θέλω. Μια συνταξούλα κυνηγάω όλο κιόλο.


Μωρέ ένας καλός δημοσιοσχετίστας αν με αναλάβει, βγήκα!
Στη δουλειά ένας πελάτης μου έχει σαν κύρια δουλειά το PR, και με συμπαθεί κιόλας πάρα πολύ. Αφού να φανταστείς μου εμπιστεύεται τα προσωπικά του όποτε με βρει εύκαιρη. Με παίρνει μονότερμα και σταματημό δεν έχει, και εγώ πάντα τον ακούω αλλά έχω το νου μου και στο μαγαζί. Είναι κάποιες φορές κουραστικός αλλά πάντα απολαυστικός με ποικιλία θεμάτων και γνωριμιών. Αυτός σίγουρα θα με αναλάβει και θα με υποστηρίξει ειλικρινά και με θέρμη.

Αχ φούντωσα τώρα. Να δεις που αν βάλω υποψηφιότητα μπορεί και να βγω! Μα πώς δεν το είχα σκεφτεί μέχρι τώρα. Δηλ μπορεί εγώ να γίνω ένα από τα επόμενα μέλη της βουλής??!!! Έχω ταχυκαρδία, κάτι τόσο μεγάλο δεν θα το αντέξω.


(….σλάτς….…)


Τα ατού μου είναι πολλά:

Συζητώ για τα προβλήματα επί της ουσίας, εστιασμένα και όχι με αερολογίες και προετοιμασμένα τσιτάτα.
Έχω πτυχίο οπότε θα πιάσω την μάζα των πτυχιούχων δηλ τη μισή Ελλάδα.
Δουλεύω σε επάγγελμα άσχετο με το πτυχίο οπότε θα πιάσω την υπόλοιπη μισή.
Έχω το προφίσιενσι, θα βγάλω και άδεια να διδάσκω άρα θα πιάσω την μάζα των καθηγητών.
Θα ξεσκονίσω την κιθάρα για να μάθω καλά 2-3 κομμάτια που θα τα παίξω στο διαφημιστικό τρέιλερ της πολιτικής μου διαφήμισης, για να πιάσω την μάζα των μουσικόφιλων.
Είμαι αθλήτρια άρα ξέρω προσωπικά για επιχορηγήσεις, αγώνες, προπονήσεις, παράγοντες, ομοσπονδίες, προπονητές, εγκαταστάσεις, αγωνίες, άρα θα πιάσω την μάζα των αθλητών που είναι και μεγάλη.


(….βρωμόμυγα ΝΑ…σλατς. …)


Τι έλεγα?....α
Έχω δική μου δουλειά οπότε ξέρω από πρώτο χέρι για φπα, τράπεζες, δάνεια, εφορίες, χαρτιά και χαρτούδια. Ζω καθημερινά την αγωνία της ασταθούς οικονομίας, αφού οι πελάτες μου περνάν πρώτα από το σουπερμάρκετ, όπου το παλιοΖΟΝΓΚ τους τα αρπάζει κανονικά και δεν μένει τίποτα για μένα στο πορτοφόλι τους όταν επιστρέφουν. Συχνά τους λέω χαριτολογώντας (τάχα), να περνάνε πρώτα από μένα και μετά να πηγαίνουν στο supmark.
Έχω υπαλλήλους άρα δίνω δουλειά και συμβάλλω έμπρακτα στην καταπολέμηση της ανεργίας.
Είμαι γυναίκα επαγγελματίας και θα ταυτιστούν μαζί μου πολλές γυναίκες που είτε θέλουν να δουλέψουν (άεργες), είτε δουλεύουν και δεν προλαβαίνουν να ζήσουν, αλλά και πολλές φεμινίστριες.


(…σλάτς ……… άρπα την Μαύρο, Σιχαμερό, Ιπτάμενο Μικροβιοφόρο που δεν πληρώνεις ούτε ρεύμα ούτε τηλέφωνο )


Έχω τον θυρεοειδή και την προλακτίνη άρα δεν είμαι εντελώς υγιής. Θα το χρησιμοποιήσω αυτό υπέρ μου και θα το τονίσω στον προεκλογικό μου αγώνα γιατί έτσι ξέρω από πρώτο χέρι μερικά πράγματα για νοσοκομεία, εργαστήρια, γιατρούς, καθυστερήσεις εξετάσεων, απεργίες. Και επειδή όλοι λίγο πολύ είναι άρρωστοι, πραγματικά ή καταφαντασίαν, θα πιάσω ακόμα μεγαλύτερη μερίδα του………




…… αχ …μπήκε πελάτης, θαύμα θαύμα!!!!! Ας ψωνίσει Παναγίτσα μου να πάω να πληρώσω το ρεύμα…

-Παρακαλώ πως μπορώ να σας εξυπηρετήσω?
- μιαματιαναριξωκαι
- Αμέσως. Περάστε από δώ αν θέλετε…




…………… αλλελούια……και όσο για τα βουλευτιλίκια θα τα σκεφτώ άλλη ώρα……….





5 σχόλια:

srm1033 είπε...

εεε ψιτ, αντί για το μυγοφονιά που λερώνει και το πάτωμα , δεν παίρνεις τις αυτοκόλλητες ταινίες που πάνε και κολλάνε πάνω οι παλιόμυγες????

gademissa είπε...

Καλά λες μόνο που η μυγοσκοτώστρα είναι, όσο να πείς, μια απασχόληση μέσα τη νέκρα της αγοράς.

…βαθιά τζούρα Marlboro που την ακολουθεί ηχηρή και απολαυστική ρουφηξιά νες με γάλα και ζαχαρίνη (από σήμερα). Ακολουθεί βαρύς συλλογισμός.....

...να σου πω βρε convinsed, δε βάζεις και συ υποψηφιότητα να φτιάξουμε ένα ανεξάρτητο κόμμα το "blogocomma", και αντί για φυλλάδια να στέλνουμε ενημερωτικά comments ? Θα επιλέξουμε και μερικούς bloggers που συμπαθούμε όπως τον sosto aliti για στελέχη, και πού ξέρεις κάτι μπορεί να γίνει!!!

Ανώνυμος είπε...

Θα σε ψηφίσω κιεγώ γκαντέμισσα-όνομα μόνο θα πρέπει ν'αλλάξεις γιατί αυτό το καπάρωσε άλλος(Μητσοτακ)και δε θες να σε περάσουν για συγγενή του φαντάζομαι:-)))
Joharris

srm1033 είπε...

Φιλενάδα μέσα είμαι, καλά και περνάω μια πολύ χαλαρή περίοδο στη δουλειά. Και ο Αλήτης μια χαρά είναι αφού ασχολήθηκε ενεργά με αυτές τις εκλογές. Θα λαδώσουμε λίγο το Μονιτορ να μας σπρώξει όσο μπορεί και βουρρρρ στον πατσά. Τώρα που το ξανασκέφτομαι εμείς είμαστε γεννημένες για της βουλής τα έδρανα....
"οι μινοφορούσες της μπλοΓκόσφαιρας' πως σου φαίνεται για όνομα? γιατί και ο σκοπός αγιάζει τα μέσα όπως ξέρεις...

gademissa είπε...

Χαχα
καλό όνομα και ξεφεύγει από τα τετριμμένα.

Ακούς Joharris? Εσύ θα είσαι ο πρώτος ψηφοφόρος μας!